No Sugar zenekar

Beszélgetés a Petőfin

Lívia és Botond Boros Csabával | nosugar.hu

Hétfőn Lívia és Botond Boros Csaba műsorvezető vendége volt egy rövid beszélgetés erejéig a Petőfi Rádió a Minek nevezzelek? műsorában, ahol elhangzott az Egyetlenem című dalunk premierje, a beszélgetés témáját pedig most közzétesszük itt is.

Az Egyetlenem dalról és klipről…

“Több helyszín közül válogattunk, és végül Segesváron forgattuk a klipet, beleszerettünk az ottani kis utcákba, mindenkit megfogott a helyszín. Maga az Egyetlenem dal egy kicsit lágyabbra, rádióbarátabbra sikerült, mint a Pillanat nagylemezünkön található dalok többsége. Hamarosan viszont megjelenik az Őrülj meg értem kislemez, amelynek a többi dalán megmarad azért a rockosabb dallamvilág. Az Egyetlenem egy kicsit valóban kakukktojás, de még ezzel együtt is beilleszhető a zenekar stílusába, könnyen jött a dalszerzés, egyáltalán nem kellett erőltetni, hogy lágyabbra, rádióbarátabbra sikerüljön.”

 

Az új kislemezről…

Őrülj meg értem SP | nosugar.hu
Hamarosan jön a zenemegosztó oldalakon az Őrülj meg értem kislemezünk, rajta három új dallal. | nosugar.hu

“Az új kislemez már teljesen Líviára lesz írva, három új dal lesz rajta, és előfutára lesz egy újabb nagylemeznek. A Pillanat albumon még voltak olyan dalok, amelyek férfihangra lettek írva, mint például Bagossy Norbiéra vagy Barabás Árpád Freddy-ére. Emiatt több helyen változtatnunk kellett ezeken a dalokon, akár a hangszerelésen, akár a szövegen, és még így is volt egy pár, ami nem nyerte el Lívia tetszését – ilyen gondok már nem lesznek az új lemeznél.”

Az idei évről és a tervekről…

“Jól sikerült eddig az év, az NKA támogatásának köszönhetően a Kowalsky meg a Vega előzenekara voltunk, és több nagyobb városban: Debrecenben, Sopronban, Szegeden, Békéscsabán is felléphettünk, emiatt nekik is nagyon hálásak vagyunk és közönségüknek is. Nem állunk meg, mert még mindig van hová fejlődni, és a zenekar minden tagja keményen dolgozik azon, hogy ez így is legyen, még ha a befutás időbe is kerül. A Kowalsky-turnéból kiderült, hogy ez milyen nehéz is, amikor két hónap alatt 12 ezer kilométert mentünk folyamatosan ingázva Gyergyó és a koncerthelyszínek között. Úgy érezzük, hogy kis idő még kell, hogy akár önálló koncerteket adjunk, de kiindulva abból, hogy Kowáéknak tetszett, amit csináltunk, és vissza is hívtak egy őszi turnéra, mindenképpen rajta lesznük azon, hogy ez sikerüljön!”

Az interjú végén Boros Csaba pedig meghívta a zenekart a Republic vendégzenekarának az egyik erdélyi koncertjükre, amely meghívást Botiék el is fogadtak. 🙂