Fontos a szöveg! – Várj még póló

No Sugar | Bereczky Botond - Fontos a szöveg póló

A Zeneszöveg.hu tavaly decemberben hirdette meg a “Fontos a szöveg!” nevű kampányát, amelynek a lényege, hogy a weboldal immáron hivatalos formában is gondozza a zenekarok dalszövegeit, és azzal, hogy eljuttatja azokat a már megszokott digitális zeneáruházakba (Spotify, Deezer, stb.), jogdíjat is tud majd fizetni az együtteseknek.

A Zeneszöveg.hu ennek a kampánynak írt ki egy Nagyköveti pályázatot még tavaly, amelyre szép számmal (295) voltak jelentkezők. Mint a sajtóközlemény fogalmaz: “A felhívásra kizárólag magyar, korábban más díjazásban nem részesült szövegeket lehetett beküldeni. 

No Sugar | Bereczky Botond - Fontos a szöveg póló

No Sugar | Bereczky Botond – Fontos a szöveg póló

A pályaműveket Czutor Zoltán, Patocska Olivér, Pixa és Csipai Roland, a Zeneszöveg.hu igazgatója zsűrizte. A rendkívül erős felhozatalnak köszönhetően végül négy nyertest hirdettek, így ők lettek a Dalszöveg Nagykövetei, nevezetesen: Bereczky Botond, Major Eszter, Mester Ferenc (MES) és Pálffy Patrik. Botond No Sugar zenekarának a Várj még szövegével jutott a TOP4-be, Eszter Kökény Attilának írt Nincs semmi másom című dalával nyert, MES Mantra című szerzeményével került a legjobbak közé, míg Patrik Our Last Drop együttesének Köszönöm, jól vagyok dalszövegével vívta ki magának a megtisztelő címet.”

További érdekesség, hogy a Nagykövetek pályamunkáiból a Dorko (DRK) jóvoltából póló is készült. “A hazai márka az alapítása óta fontos küldetésének tartja a magyar alkotók támogatását, így szívesen álltak a kezdeményezés mellé. A felsőket hamarosan árusítani kezdik, és a nyereségből a szerzők is részesülnek.

Nos, további jó hírrel szolgálhatunk, hogy ezek a pólók – köztük Botié is – elkészültek, és a Dorko weboldalán megvásárolhatókférfi és női kivitelben is. Annyi részletet még mindenképpen szeretnénk hozzátenni, hogy a Várj még póló dizájnját zenekarunk billentyűse, Ferenczi Zoltán tervezte.

A Fontos a szöveg minden részlete elérhető a kampány weboldalán.

Galéria (fotók forrása dorko.hu)